Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping

Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping

2.6 11 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz.
48 portions

Składniki

Coconut cream cheese topping
  • coconut cream (min. 65% coconut cream) (see Tips)
    500 g
  • pure maple syrup
    80 g
  • lemon juice
    1 tbsp
  • vanilla bean paste
    1 tsp
  • agar agar powder (see Tips)
    1 tbsp
Cupcakes
  • coconut oil cooking spray for greasing
  • coconut sugar
    250 g
  • light olive oil
    120 g
  • gluten free self-raising flour
    400 g
  • water
    210 g
  • natural vanilla extract
    1 tsp
  • gluten free baking powder
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 99.3 kcal / 417.1 kJ
Białko 0.5 g
Tłuszcz 4.9 g
Węglowodany 13.7 g
Błonnik 0.2 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 9.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...