Wersje kompatybilne
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut cream cheese topping
- 500 g coconut cream (min. 65% coconut cream) (see Tips)
- 80 g pure maple syrup
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 tbsp agar agar powder (see Tips)
Cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 250 g coconut sugar
- 120 g light olive oil
- 400 g gluten free self-raising flour
- 210 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.1 kJ / 99.3 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 9.6 mg
Alternatywne przepisy
Banana and oat mini muffins
40 min
Chocolate zucchini cupcakes with blueberry icing
1 Std. 30 Min
Glacé icing
5 min
Chocolate sweet potato slice
1 godz. 15 min
Vegan carrot cake with orange frosting
2 godz. 5 min
Gluten free chocolate brownie
45min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29h 10min
Chocolate cupcakes with chocolate avocado icing
1h
Gravity cake
2 Std.
Perfect party cookies (allergy free)
45min
Pumpkin pancakes
1 Std. 35 Min
Basic vanilla cake
55 min