Wersje kompatybilne
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Coconut cream cheese topping
- 500 g coconut cream (min. 65% coconut cream) (see Tips)
- 80 g pure maple syrup
- 1 tbsp lemon juice
- 1 tsp vanilla bean paste
- 1 tbsp agar agar powder (see Tips)
Cupcakes
- coconut oil cooking spray, for greasing
- 250 g coconut sugar
- 120 g light olive oil
- 400 g gluten free self-raising flour
- 210 g water
- 1 tsp natural vanilla extract
- 1 tsp gluten free baking powder
- 1 tsp apple cider vinegar
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 417.1 kJ / 99.3 kcal
- Białko
- 0.5 g
- Węglowodany
- 13.7 g
- Tłuszcz
- 4.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
- Sód
- 9.6 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free gingerbread cookies
2h 35min
Chocolate bean cake with coconut butter cream frosting
2h 15min
Chocolate cream cookies
1 godz. 30 min
Wombat slice
45 min
Gluten free chocolate halva cake
1h
Chocolate spelt biscuits
5h 10min
Spiced chocolate doughnuts
45 min
Chocolate sweet potato slice
1h 15min
Banana cupcakes with peanut butter frosting
1h
Gluten free chocolate brownie
45 min
Perfect party cookies (allergy free)
45 min
Quinoa choc-chip biscuits
35 min