Pennette allo zafferano e gamberetti
TM5

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.3 (3 oceny)

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
  • 40 g di vino bianco, secco
  • 200 g di gamberetti
  • sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di rucola spezzettata con le mani
  • 600 g di acqua circa
  • 1 cucchiaino di sale, + q.b.
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 350 g di pasta secca tipo mezze penne rigate

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1891 kJ / 452 kcal
Białko
18 g
Węglowodany
65 g
Tłuszcz
14 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy