Pennette allo zafferano e gamberetti

Pennette allo zafferano e gamberetti

4.4 7 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 spicchio di aglio
  • 45 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 40 g di vino bianco, secco
  • 200 g di gamberetti sgusciati
  • 1 cucchiaino di sale + q.b.
  • 1 pizzico di pepe
  • 50 g di rucola spezzettata con le mani
  • 600 g di acqua circa
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 bustina di zafferano in polvere
  • 350 g di pasta secca tipo mezze penne rigate

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 18 g
Kalorie 1891 kJ / 452 kcal
Tłuszcz 14 g
Węglowodany 65 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...