Farfalle con vongole e pomodorini

Farfalle con vongole e pomodorini

4.0 2 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di scalogno
  • 1000 g di vongole, pulite
  • 400 g di acqua fino a raggiungere 750 g di liquidi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 100 g di pomodori ciliegino a metà
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 350 g di pasta secca tipo farfalle di ottima qualità
  • 15 g di pinoli interi

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 20 g
Kalorie 1803 kJ / 431 kcal
Tłuszcz 12 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...