Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
600
g di carne di vitello (8 fettine sottili 10 x 15 cm)
lub 600 g di carne di manzo (8 fettine sottili 10 x 15 cm) - cucchiaino di sale
- cucchiaino di pepe
-
80
g di prosciutto crudo affettato
lub 80 g pancetta affettato - 8 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g farina
- 50 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco, secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1 Std. 30 Min
Salmone in crema di funghi con patate
50min
Parmigiana al forno
1 Std. 50 Min
Crocchette di pesce persico
Brak ocen
Spezzatino di manzo
1 Std. 50 Min
Spezzatino di manzo con piselli e patate
1 Std. 30 Min
Scaloppine ai funghi
40min
Insalata di riso
40min
Pizza Margherita
2 Std.
Linguine ai gamberoni
30min
Polpette di carne in salsa di funghi
35min
Spezzatino alla zurighese
50min