Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g di carne di vitello (8 fettine sottili 10 x 15 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- ½ cucchiaino di pepe
- 80 g di prosciutto crudo affettato
- 8 foglie di salvia fresca, lavate e asciugate
- 30 g di farina
- 50 g di cipolle a pezzi
- ½ spicchio di aglio (opcjonalnie)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 50 g di vino bianco secco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1515 kJ / 362 kcal
- Białko
- 40.5 g
- Węglowodany
- 6.8 g
- Tłuszcz
- 18.3 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Scaloppine di vitello al limone
25 min.
Bocconcini di pollo al limone
45 min
Polpette al sugo
40 Min
Polpettone di carne ai funghi
1u. 5min
Involtini di pollo con salsa di pomodoro
Brak ocen
Polpette al sugo
45 min
Sformato di pollo e pancetta
1u. 10min
Polpettone veloce
55 Min
Petti di pollo alla pizzaiola
55 Min
Pollo ai peperoni
1u. 5min
Petto di pollo con funghi e verdure
1h
Petto di pollo e zucchine
50 min.