Pollo ai peperoni

Pollo ai peperoni

4.5 10 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
4 porzioni

Składniki

  • 2 spicchi di aglio
  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 350 g di peperoni rossi tagliati a pezzi (2-3 cm)
  • 1 rametto di basilico, fresco
  • 2 cucchiaini di sale
  • 1 rametto di timo fresco
  • 1 rametto di rosmarino
  • 1 pizzico di peperoncino rosso (opcjonalnie)
  • 1 foglia di alloro secca
  • 2 - 3 filetti di acciuga, sott'olio o in salamoia, ben sgocciolati
  • 700 g di cosce di pollo, intere, senza pelle (cosce e sovracosce separate)
  • 100 g di birra chiara
  • 50 g di brodo vegetale (opcjonalnie)
    50 g di acqua, + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 1 pizzico di pepe bianco, in polvere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 22.7 g
Kalorie 996 kJ / 238 kcal
Tłuszcz 14.6 g
Węglowodany 4.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...