Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 2 cipollotti a metà
- 1 pezzetto di zenzero fresco
- 300 g di piselli surgelati
- 120 g di acqua
-
½
cubetto di dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
lub ½ cucchiaino di dado per brodo vegetale fatto in casa - ½ cucchiaino di sale
- 320 g di pasta secca tipo farfalle
- 1 bustina di zafferano in polvere
- 20 g di burro
- 150 g di prosciutto crudo dolce a listarelle
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2209 kJ / 528 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
One pot di pasta con prosciutto
25min
Drink 100% pompelmo
Brak ocen
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Pasta al pomodoro e spinaci
35 Min
Spaghettini ai peperoni
50 min
Pasta e piselli
35 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti alla carbonara
30 min
Pasta al tonno e melanzane
30 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min