百菇雞湯
TM6 TM5

百菇雞湯

4.6 (26 ocen)

Składniki

  • 500 克 帶皮帶骨雞腿肉, 切塊(約5公分)
  • 10 克 油
  • 10 克 薑, 切片
  • 30 克 乾香菇, 泡發備用
  • 800 克 水
  • 20 克 米酒
  • 10 克 紅棗, 泡發備用
  • 150 克 雪白菇 (約1包),去除根部,剝散
  • 150 克 鴻喜菇 (約1包),去除根部,剝散
  • 1 茶匙 鹽
  • 5 克 枸杞, 泡發備用

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
1233 kJ / 294 kcal
Białko
26.3 g
Węglowodany
10.3 g
Tłuszcz
16 g
Błonnik
4.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy