Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 克 水
- 15 克 芡實
- 300 克 排骨 ,切塊(約4公分),預先川燙去血水
- 15 克 薑 ,切片
- 250 克 新鮮山藥 ,切塊(約3公分)
- 50 克 新鮮蓮子
- ½ - 1 茶匙 鹽
- 20 克 米酒
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 933.6 kJ / 223.4 kcal
- Białko
- 17.5 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 11.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.5 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 310 mg