Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 克 草蝦仁
- 1 大匙 米酒
- 10 克 油
- 10 克 蒜頭
- 5 克 薑 ,切片
- 150 克 小黃瓜 ,切片(約0.5公分)
- 100 克 玉米筍 ,切段(約1公分)
- ¼ 茶匙 糖
- ¼ - ½ 茶匙 鹽 ,依個人口味調整
- ¼ 茶匙 白胡椒粉
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 324.3 kJ / 77.6 kcal
- Białko
- 8.3 g
- Węglowodany
- 4.4 g
- Tłuszcz
- 2.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 370.7 mg