Wersje kompatybilne
Clafoutis aux asperges vertes, amandes et parmesan
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g de parmesan, coupé en morceaux
- 500 g d'eau
- 400 g d'asperges vertes
- 3 œufs
- 250 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 60 g de fécule de maïs
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre blanc moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 30 g d'amandes effilées
- Wartości odżywcze
- na 4 portions
- Kalorie
- 6980 kJ / 1670 kcal
- Białko
- 61 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 130 g
- Błonnik
- 14 g
Alternatywne przepisy
Clafoutis aux épinards et aux pignons
1 Std. 10 Min
Clafoutis courgettes, basilic et chèvre
55min
Tarte aux asperges et chèvre frais
1 Std. 20 Min
Clafoutis courgette, chèvre et noisettes
45 Min
Petits flans aux asperges
55min
Clafoutis aux tomates et au pesto
40 Min
Œufs cocotte épinards, ricotta et pignons
40 Min
Tarte asperge-ricotta
1h 25min
Soufflé aux courgettes et au gorgonzola
1 Std. 20 Min
Tatin d'endives
1 Std. 20 Min
Crumble de courgette aux herbes et à la ricotta
35 Min
Petit flan au roquefort et brocoli
40 Min