![Gratin de fenouil au fromage Gratin de fenouil au fromage](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4E15E79E-F719-4C49-BF79-6211B4DBD4EA/Derivates/01733AD5-CBD4-4B2B-A90C-75C3FC650EBE.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g d'eau
- ½ c. à café de gros sel
- 700 g de fenouil, coupé en lamelles
- 2 œufs
- 100 g de crème liquide légère
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 250 g de fromage à pâte molle à croûte lavée, type pont-l'évêque
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1419 kJ / 342 kcal
- Białko
- 19.5 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 27.3 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Saumon au fenouil
40 min
Gratin de fenouil
35 min
Gratin de panais au parmesan et aux noisettes
1h 15min
Velouté de fenouil
30 min
Gratin de potimarron et pomme de terre
1h 20min
Gratin de blettes
1h
Tatin de fenouil, tomates et miel
50 min
Chou-fleur en soufflé
55min
Gratin de fenouil au chèvre
1 Std. 5 Min
Tian de fenouil, aubergines et tomates
1h 10min
Fenouil à la parmesane
1h 25 min
Fenouil à l'orientale
15 min