Terrine de poulet au basilic

Terrine de poulet au basilic

4.3 24 oceny
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 4 godz. 10 min
8 portions

Składniki

  • beurre pour le moule
  • oignon coupé en deux
    1
  • d'échalotes
    60 g
  • branches de céleri coupées en morceaux
    2
  • d'huile d'olive
    15 g
  • de blanc de poulet taillé en lanières
    900 g
  • œufs
    3
  • de crème fraîche
    150 g
  • de basilic frais réserver 12 feuilles pour la finition
    1 bouquet
  • de noix de muscade en poudre
    1 pincée
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    10 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    1 pincée

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 269 kcal / 1124 kJ
Białko 28.6 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 2.6 g
Błonnik 1.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...