Espaguetis negros con fricasé de alcachofa

Espaguetis negros con fricasé de alcachofa

3.6 13 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 20 min
4 raciones

Składniki

  • 3 cucharaditas de sal
  • 350 g de espaguetis negros (de tinta de sepia)
  • 30 g de aceite de oliva
  • 2 dientes de ajo
  • 80 g de cebolla
  • 100 g de mantequilla
  • 250 g de rebozuelos frescos
    250 g de setas frescas, (shiitake, portobello, ...)
  • 50 g de vino blanco
  • 1 pellizco de pimienta negra molida
  • 1 limón
  • 4 yemas de huevo
  • 240 g de corazones de alcachofa en conserva (escurridos y en cuartos)
  • 2 cucharaditas de tomillo seco
  • 100 g de nata

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Białko 18.6 g
Kalorie 3020 kJ / 722.5 kcal
Tłuszcz 41.2 g
Błonnik 11.4 g
Węglowodany 69.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...