Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cuscús
- 250 g de cuscús
- 250 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Chipirones
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de chipirones enteros frescos limpios
- 70 g de vino de Oporto
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
Alternatywne przepisy
Albóndigas de bacalao con reducción de Pedro Ximénez
55min
Bacalao, patatas y huevos con gratinado de pimientos
1h
Albóndigas caseras al curry con cuscús
1 Std. 20 Min
Risotto con espárragos y chirlas
45 min
Merluza de pincho con jugo de gallo (Iago Castrillón)
1 Std. 50 Min
Bacalao en salsa verde
30 min
Fideuá de pavo
30 min
Merluza en salsa verde con corazones de alcachofa
25min
Garbanzos con fideos y mejillones
20 min
Fideuá negra de calamares
45 min
Arroz negro con calamares (HESTAN CUE)
40 min
Arroz negro cremoso con calamares
40 min