![Cuscús con chipirones Cuscús con chipirones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B460C53E-AA56-4266-A7B0-18D3D9AAC263/Derivates/620BE1DE-5A30-473D-926B-396B0A924E9B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Cuscús
- 250 g de cuscús
- 250 g de agua
- 1 cucharadita de sal
- 1 chorrito de aceite de oliva virgen extra
Chipirones
- 300 g de cebolla cortada en cuartos
- 60 g de aceite de oliva virgen extra
- 1000 g de chipirones enteros frescos limpios
- 70 g de vino de Oporto
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1591 kJ / 381 kcal
- Białko
- 29.14 g
- Węglowodany
- 34.86 g
- Tłuszcz
- 13.84 g
- Błonnik
- 2.98 g
Alternatywne przepisy
Marmitako de pulpo
40 min
Chipirones a la marinera
25 min
Espinacas con garbanzos y bacalao
40 min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Tosta de setas al vino de Madeira
30 min
Bacalao dorado
25 min
Blanqueta de salmón con judías blancas al aroma de lemon grass
30 min
Rossejat de rodaballo y almejas
40 min
Tallarines en negro con sepia
30 min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min
Fideuá de carrilleras y langostinos
1h 15 min
Fideuá negra de calamares
45 min