Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 calabacín grande (400 g)
- 6 lomos de mero (150 g c/u aprox.) limpios de piel y espinas y salpimentados
-
70
g de cebolleta en trozos
lub 70 g de cebolla en trozos - 1 cucharadita de sal (y un poco más para las flores)
- 2 pellizcos de pimienta molida
- 100 g de agua
-
50
g de nata
lub 50 g de quesitos en porciones - 12 flores de calabacín
- 300 - 400 g de aceite para freír
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1136 kJ / 272 kcal
- Białko
- 28.27 g
- Węglowodany
- 2.72 g
- Tłuszcz
- 16.43 g
- Błonnik
- 0.88 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza al vapor de almejas
30min
Pescado con salsa de champiñones
30min
Dorada al vapor con verduras agridulces
30min
Salmón con salsa de naranja
25min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30min
Gratén de lubina, brócoli y lactonesa
35min
Filetes de pescado al vapor con salsa maltesa de mandarina
25min
Merluza con patatas y salsa de tomate para dos
35min
Rodaballo en papillote con espárragos
30min
Dados de salmón al vapor con salsa de aguacate
20min
Emperador en piperrada
30min