Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vinagreta
- 30 g de aceite de oliva
- 10 g de vinagre balsámico
- 1 pellizco de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
Lenguado y piperrada
- 30 g de aceite de oliva
- 2 dientes de ajo (cortados en láminas)
- 4 filetes de lenguado (de aprox. 150 g)
- 250 g de pimiento rojo asado en conserva (en tiras y escurrido)
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1191.5 kJ / 285 kcal
- Białko
- 28.4 g
- Węglowodany
- 3.4 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor con crema de ajo y jerez
25min
Merluza a la gallega
40 min
Merluza al vapor de almejas
30 min
Merluza con gambas en salsa de puerros
30 min
Lenguado al vapor con salsa de puerro al azafrán
30 min
Salmonetes en papillote
25min
Bacalao en salsa verde
30 min
Emperador en piperrada
30 min
Bonito en salsa de sobrasada y tomatitos
30 min
Merluza a la koskera
45 min
Lenguado al vapor con verduritas para dos
30 min
Merluza rellena con ajada de gambas
40 min