Wersje kompatybilne
Bacalao con coulis de tomate fresco y albahaca para dos
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 tomates maduros pequeños sin piel ni semillas
- 30 g de aceite de oliva (y un poco más para regar)
- 1 pellizco de sal
- 2 hojas de albahaca fresca
- 500 g de agua
- 4 - 6 tiras de piel de limón
- 4 - 6 tiras de piel de lima
- 2 lomos de bacalao en salazón remojado y desalado (aprox. 150 g c/u)
- 1 pellizco de sal en escamas
- 50 g de brotes germinados
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1181 kJ / 282 kcal
- Białko
- 28.5 g
- Węglowodany
- 4.75 g
- Tłuszcz
- 16.56 g
- Błonnik
- 1.55 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Merluza al vapor de almejas
30min
Bacalao al vapor con verduras y huevos poché
45min
Rape con espárragos a la marinera
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Rape al limón con anchoas
25min
Bacalao al vapor sobre crema de guisantes y calabaza
30min
Bacalao en salsa verde
30min
Bacalao con salsa de mango
30min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45min
Bacalao encebollado con judías verdes crujientes
40min
Bacalao con ajetes y pilpil
25min
Bacalao confitado con alioli de ajo negro
30min