Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- etwas Öl zum Einfetten
- 4 Eier
- 400 g Wasser
- 400 g Milch
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 450 g weiße Fischfilets, geräuchert (original Schellfisch)
- 1 Lorbeerblatt, getrocknet
- 1 TL Salz
- 1 TL Zitronenschale, gerieben
- 1 EL frische Kräuter, gehackt
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1411 kJ / 337 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 0.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Halászlé - pannonische Fischsuppe
1h 10 min
Marokkanische Lammbällchen mit Fladenbrot
1 godz. 35 min
Fischsuppe mit Bulgur - Bulgurlu Balık Çorbası
35 Min
Jiddische Hendlleber mit Kirschenkoch
5 Std. 15 Min
Gewürzpaste für Hühnerbrühe
45 Min
Kohlrabi mit Ringelblumen-Sauce und Lachsforelle
55 Min
Hendl-Spinat-Bowl mit Eiernudeln
45 Min
Erdäpfel-Pilz-Suppe mit Knoblauchbrot
50 menit
Dotterravioli | Spinat | Trüffel
5h 10 min
Gebackene Forellenknödel mit Krendip
1j
Fischgulasch
40 min
Kürbissuppe mit Paradeiser
30 min