Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g Lammfleisch aus der Schulter, ohne Knochen, (siehe Tipp)
- 150 g Couscous
- 35 g Olivenöl
- 3 TL Salz
-
1
Bund Koriander, frisch, Blättchen abgezupft
lub 1 Bund Petersilie, frisch, Blättchen abgezupft - 300 g Wasser
- 1000 g Zucchini, Ø 6-10 cm (siehe Variante)
- 160 g Zwiebeln, halbiert
- 2 Knoblauchzehen
- 2 TL Ras el Hanout (siehe Tipp)
- ½ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 65 g Tomatenmark
- 50 g Mandelstifte, etwas mehr zum Bestreuen
- 600 g Tomaten, in Stücken
- 1 TL Paprikapulver, geräuchert
- 10 g Honig
- 15 g Balsamico
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1674 kJ / 399 kcal
- Białko
- 22 g
- Węglowodany
- 34 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linsen mit Mangold und Speck
30 min
Kürbis-Rosmarin-Quiche
1h
Forellenpäckchen auf Schmorgurken
45 min
Blunzenpackerl
50min
Spargel-Hollandaise-Tarte
1 Std. 50 Min
Chicorée mit Blauschimmelsauce
25min
Karfiol-Salsiccia-Cannelloni
1 Std. 20 Min
Frittata verde - Grüne Gemüse Frittata
35min
Falafel mit R'gaif-Fladenbrot und Tahina
1h 25min
Kürbis-Moussaka
1h 30min
Kürbissuppe mit Paradeiser
30 min
Marokkanischer Hendltopf "Ras el-Hanout" mit Reis
1h 40min