Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel

Lammkronen mit Letscho und Erdäpfel

4.6 13 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 Portionen

Składniki

  • Oliven, schwarz, entkernt
    100 g
  • Olivenöl
    40 g
  • Basilikum, frisch Blättchen abgezupft
    ½ Bund
  • Salz
    1 TL
  • Rosmarin, getrocknet
    1 TL
  • Oregano, getrocknet
    1 TL
  • Thymian, getrocknet
    1 TL
  • Pfeffer, frisch gemahlen
    1 TL
  • Bio-Zitrone geviertelt
    1
  • Lammkronen (à ca. 250-280 g)
    4
  • Berberitzen, getrocknet
    1 EL
    1 EL Rosinen
  • Zwiebeln halbiert
    100 - 150 g
  • Knoblauchzehen halbiert
    4
  • Paradeiser in Stücken
    100 g
  • Erdäpfel, festkochend geschält, in Spalten (10 mm)
    350 g
  • Paprika gemischt (gelb und rot), in Stücken (4 cm)
    400 g
  • Rotwein
    50 g
    50 g Wasser
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    2 TL
    1 Gemüsesuppenwürfel (für 0,5 l)
  • Tomatenmark
    50 g

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 619 kcal / 2594 kJ
Białko 45 g
Tłuszcz 34 g
Węglowodany 31 g
Błonnik 9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...