Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ Bund Schnittlauch, frisch, grob geschnitten
- ½ Bund Kerbel, frisch, Blättchen abgezupft
- 3 TL Zitronenschale, in Zesten
- 1 TL Kren, aus dem Glas
- 250 g Lachsfilet, heiß geräuchter, in Stücken
- 180 g Crème fraîche
- 25 g Zitronensaft
- 1 Prise Salz
- 1 Prise Pfeffer, frisch gemahlen
- 200 g Räucherlachs, in Scheiben
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 279 kJ / 66 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 1 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Exotische Pannacotta mit Garnelen
5 godz. 50 min
Hendlbrust mit pikanter Zwetschkenfülle und Fisolen
50min
Zander mit Safransauce, Reis und Schmorparadeisern
1h 5min
Venusmuschelsuppe mit Riesengarnelen
1h
Kirsch-Gazpacho mit Minze
15min
Lachstatar mit Avocado und Ei
45 min
Empanadas mit Thunfisch
2h
Spargel-Lachs-Tatar mit Vogerlsalat
40 min
Rinderhüfte mit Sommergemüse und Hollandaise
2h
Lachstatar auf Avocadomus
15min
Boef Stroganoff
50min
Sauce Tatare
15min