Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g Rispentomaten, fest
- 2 Knoblauchzehen, halbiert
-
4
Zweige Thymian, frisch, Blättchen abgezupft, etwas mehr zum Dekorieren
lub 4 Zweige Salbei, frisch, Blättchen abgezupft - 150 g Pumpernickel, in Stücken
- 50 g schwarze Oliven, entkernt
- 20 g Olivenöl
- 150 g Feta, in Stücken
- ½ TL Salz
- ¼ TL Pfeffer, frisch gemahlen
- 500 g Wasser
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 822 kJ / 196 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Melanzani-Zucchini-Auflauf mit Linsen
1h 20min
Zucchinitürmchen mit orientalischer Lammfülle
1 Std. 30 Min
Erdbeer-Rhabarber-Dessert im Glas
30min
Beeren Clafoutis
1 Std. 40 Min
Käse-Omelette mit Spinat
30min
Salat Nicoise
40min
Crostini "Tricolore"
35min
Kräuterlasagne mit Tomatensalsa
1h 5min
Bruschetta mit Tomate und Mozzarella
25 min
Linsensalat mit Tomaten und Feta
50 Min
Kürbissuppe mit Paradeiser
30min
Tomatentarte à la Provence
55 min.