
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g schabu wieprzowego, bez kości
- 10 moreli suszonych, bez pestek
- 10 śliwek suszonych, bez pestek
- 4 łyżki oleju
- 3 łyżeczki papryki, mielonej
- 1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
½
łyżeczki czosnku, granulowanego
lub 1 ząbek czosnku, drobno posiekany - ½ - 1 łyżeczka soli
- ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1000 g wody
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 424 kJ / 101 kcal
- Białko
- 8.7 g
- Węglowodany
- 4.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasztet z piersi indyka
2 godz.
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Kiełbasa wieprzowa na Varomie
1 godz. 30 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Rolada z indyka z brokułami i fetą
1 godz. 45 min
Pasztet po krakowsku
2 godz. 40 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min