Urządzenia i Akcesoria
Schab gotowany na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
25 porcji
Składniki
-
1000 g schabu wieprzowego bez kości
-
10 moreli suszonych, bez pestek
-
10 śliwek suszonych, bez pestek
-
4 łyżki oleju
-
3 łyżeczki papryki, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 ząbek czosnku, drobno posiekany½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1000 g wody
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
8.7 g
Kalorie
424 kJ /
101 kcal
Tłuszcz
5.7 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
4.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WĘDLINY I PASZTETY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wielkanocny pasztet z królika
3 godz.
Rolada z indyka z brzoskwiniami i morelami na Varomie
1 godz. 45 min
Schab z Varomy
3 godz. 40 min
Rolada z boczku z daktylami na Varomie
2 godz. 30 min
Roladki z piersi indyka
2 godz. 30 min
Rolada z trzech mięs z pieczarkami
1 godz. 25 min
Polędwiczki wieprzowe na Varomie
2 godz. 15 min
Rolada z indyka ze szpinakiem
2 godz. 10 min
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Soczysty filet z indyka na kanapki
16 godz.
Schab chrzanowy
2 godz. 30 min
Baleron z karkówki
50 godz. 30 min