![Sabayon aux abricots et aux amaretti Sabayon aux abricots et aux amaretti](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/vimdb/243826.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'abricots frais de belle taille (12) bien mûrs, dénoyautés et détaillés en oreillons
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de cassonade
- 150 g de vin blanc doux parfumé, type muscat
- 240 g de biscuits amaretti (12 biscuits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 471 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Mousse d'abricot aux amandes
Brak ocen
Ananas givré à la sauge
12 Std.
Ananas cuit aux vapeurs de vanille, sorbet à la coriandre
3h
Poires farcies en papillote
35min
Salade pamplemousse-crevettes, glace au wasabi
12 Std.
Carpaccio de saint-jacques aux agrumes
20min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Gratin de figues
25min
Pain de saumon, cœur saint-jacques, crème à l'aneth
2h 45 min
Riz au lait à la fraise et aux pralines roses
1 godz. 50 min
Gratin au sabayon et aux fruits rouges
15 Min
Ananas confit aux épices et au lait de coco
2h 50min