Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g d'abricots frais de belle taille (12) bien mûrs, dénoyautés et détaillés en oreillons
- 3 jaunes d'œufs
- 40 g de cassonade
- 150 g de vin blanc doux parfumé, type muscat
- 240 g de biscuits amaretti (12 biscuits)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1975 kJ / 471 kcal
- Białko
- 9 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Mises en bouche aux saveurs marines
30 min
Blanc-manger au speculoos, crème anglaise à la chicorée - Nicolas Gautier
6h 30min
Sabayons gratinés aux fruits rouges et financiers
55min
Soupe fraîche d'abricots au muscat et aux griottes
2 godz. 15 min
Tiramisu poivron-framboise
8u. 45min
Gaspacho de melon, tuiles au parmesan
2h 30min
Parfait glacé citron vert et coriandre
12h 30min
Sabayon gratiné aux clémentines
25min
Sabayon au citron
15min
Sabayon de fruits exotiques
30 min
Gratin d'abricots façon frangipane
55min
Gratin de figues
25min