Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La veille
- 200 g de haricots blancs secs
Le jour même
- 130 g d'oignons rouges, coupés en deux
- 4 gousses d'ail
- 15 g d'huile d'olive
- 1 poivron rouge, détaillé en cubes (1,5 cm env.)
- 1 poivron vert, détaillé en cubes (1,5 cm env.)
- 800 g de tomates concassées en conserve
- 600 g de bouillon de légumes ou 1 cube avec 500 g d'eau
- 2 c. à soupe de basilic frais, ciselé
- 125 g d'olives noires dénoyautées (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 10.3 g
- Węglowodany
- 26.5 g
- Tłuszcz
- 8.5 g
- Błonnik
- 4.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Soupe de haricots blancs
20 Min
Mars - Tajine de carottes et pois chiches
45 Min
Paëlla aux haricots rouges
1小时 15 分钟
Ratatouille aux lentilles
50min
Lentilles corail à la provençale
30min
Taboulé de pois chiches
12 godz. 15 min
Blanquette de panisse
1 Std. 30 Min
Chakalaka (Mijoté de haricots blancs et poivron)
30min
Potée de haricots azuki à la provençale
13h
Chili sans viande
1小时
Chili végétarien
1 godz. 5 min
Gigantes d'haricots blancs et bouillon de tomate
45 Min