Tatin d'échalotes au chèvre

Tatin d'échalotes au chèvre

4.5 95 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 parts

Składniki

La pâte feuilletée
  • 150 g de beurre congelé en morceaux
  • 150 g de farine de blé et un peu pour fariner
  • 75 g d'eau froide
  • 1 pincée de sel à ajuster en fonction des goûts
La garniture
  • 500 g de lait demi-écrémé
  • 500 g d'échalotes coupées en deux
  • 30 g de beurre salé
  • 3 pommes Golden coupées en dés
  • 1 c. à soupe rase de miel
  • 100 - 120 g de fromage de chèvre en bûche bien affiné, coupé en morceaux
  • 2 pincées de thym déshydraté
  • 1 c. à soupe de ciboulette fraîche ciselée

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 part

Białko 11 g
Kalorie 2143 kJ / 514 kcal
Tłuszcz 32 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 45 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...