![Brandade de sardine Brandade de sardine](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/1EC63AA5-EC7C-4490-8A6E-750471375B4F/Derivates/C17924DD-AE5E-490C-BF24-94AC717E4CD5.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 bouquet de persil plat frais, équeuté
- 35 g d'échalotes, coupées en deux
- 4 boîtes de sardines à l'huile (115 g env. Voir "Conseil(s)")
- 30 g de jus de citron
- 400 g d'eau
- 500 g de pommes de terre, coupées en cubes
- 150 g de lait
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1606 kJ / 383 kcal
- Białko
- 34.3 g
- Węglowodany
- 23.5 g
- Tłuszcz
- 16.5 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Gratin de poisson
45min
Menu petit prix - Brandade de morue gratinée aux olives
1h
Brandade de thon
1h
Brandade de morue
24 godz. 35 min
Gâteaux de champignons
1h 15min
Sorbet aux 3 agrumes
1h 35min
Mes deux boîtes bento
40min
Rillette de sardine au citron
5min
Velouté de cocos de Paimpol aux moules
1h
Gratin de merlu aux courgettes
45min
Tartines de sardine au chèvre frais
10min
Quiche au parmesan et à la ciboulette
1h 10min