![Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella Risotto aux petits pois, sauge et mozzarella](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/31F4C396-2328-4312-83ED-FE1710503A98/Derivates/878B3E97-3986-4010-8DC9-F0E6ACB0064A.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de petits pois frais
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de mozzarella, coupée en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45 min
Risotto de printemps
55 min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto de potiron au lait de coco
40min
Polenta aux olives
45 min
Risotto chèvre-brocoli
45 min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Risotto au potiron
35 Min
Risotto au lait de coco
30min
Risotto au curry et noix de coco
35 Min
Risotto artichauts, tomates séchées et parmesan
30min