Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g d'oignon, coupé en deux
- 15 g d'huile d'olive
- 400 g de riz spécial risotto, type arborio ou carnaroli
- 100 g de vin blanc
- 1000 g d'eau
- 1 cube de bouillon de légumes 100% végétal
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- 200 g de petits pois frais
- 10 feuilles de sauge fraîche
- 50 g de mozzarella, coupée en dés (1 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 943 kJ / 225 kcal
- Białko
- 6.3 g
- Węglowodany
- 43.1 g
- Tłuszcz
- 3.1 g
Alternatywne przepisy
Risotto aux légumes verts et pesto revisité
45min
"Perlotto" express, petits pois et jambon
15 Min
Risotto à la butternut et aux amandes
35min
Risotto parfumé aux herbes
30min
Risotto de printemps
55 min
Risotto à la courgette, fenouil et fromage
35min
Polenta aux cèpes, œuf au plat
30min
Risotto chèvre-brocoli
45min
Risotto aux épinards et crème au safran
40min
Polenta aux champignons et à la mozzarella
30min
Risotto aux petits pois-carotte
45min
Risotto au potiron
35min