Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre doux
-
100
g de Pailleté Feuilletine™
lub 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®, écrasées
Le biscuit capucine
- 100 g d'amandes en poudre
- 25 g de farine de blé
- 180 g de sucre en poudre
- 5 blancs d'œufs
La mousse au chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre doux
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 œufs
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2406.6 kJ / 575.8 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
Alternatywne przepisy
Bavarois aux trois chocolats
15h
Dacquoise aux framboises
2j
Croustillant chocolat-framboise
16 Std.
Bavarois meringué aux fraises
4 Std.
Croquant au chocolat
16hod. 20min
Bavarois chocolat-framboise et mousse de pêche
15h
Paris-brest en bouchée
2h 35 min
Bavarois framboise-chocolat blanc
15h 30 min
Tarte chocolat caramel
2h 15 min
Bavarois poire-chocolat
14h 30min
Bavarois aux fraises
6 godz. 25 min
Trianon
3sa