![Royal au chocolat Royal au chocolat](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/6D069E12-AD90-4D87-85CE-734B75BF0EA0/Derivates/37FBE41E-8C05-4C67-BC80-4B7C5C44F69D.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Le croustillant au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre doux
-
100
g de Pailleté Feuilletine™
lub 100 g de crêpes dentelle, type Gavottes®, écrasées
Le biscuit capucine
- 100 g d'amandes en poudre
- 25 g de farine de blé
- 180 g de sucre en poudre
- 5 blancs d'œufs
La mousse au chocolat
- 200 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 20 g de beurre doux
- 120 g de crème liquide 35% m.g.
- 3 œufs
- 15 g de sucre en poudre
- 10 g de cacao en poudre non sucré
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2406.6 kJ / 575.8 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 49.6 g
- Tłuszcz
- 36.9 g
Alternatywne przepisy
Eclair au chocolat
1h 15min
Croquant au chocolat
16h 20min
Opéra
24h
Dacquoise praliné-chocolat
50min
Entremets coco-passion-papaye
24h
Entremets cassis et crémeux citron
5h
Crème diplomate aux fruits
1h
Bavarois poire-chocolat
14 godz. 30 min
Trianon
3 godz.
Bavarois framboise-chocolat blanc
15 Std. 30 Min
Bavarois aux fraises
6h 25min
Bavarois aux trois chocolats
15 godz.