Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 confiseries au caramel, type Carambar
- 20 g de lait
- 150 g de beurre, coupé en morceaux et un peu pour le moule
- 100 g de sucre en poudre
- 3 œufs
- 2 c. à café de levure chimique (1 sachet)
- 150 g de farine de blé et un peu pour le moule
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1227.6 kJ / 290.9 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 18.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
Alternatywne przepisy
Gâteau aux pommes et au lait concentré
40min
Iles flottantes aux carambars
1 Std. 20 Min
Moelleux aux pommes
1 Std.
Roses des sables
45min
Les croustouilles
20 Min
Cookie géant
40min
Minicookies aux guimauves
55 min
Barres croustillantes maison
50min
Fondant minute au chocolat
20 Min
Cookies choco-speculoos
30min
Saucisson au chocolat blanc
5 Std. 15 Min
Crémeux de Carambar
2 Std. 30 Min