Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g de beurre salé, dont 20 g pour le moule
- 110 g de sucre en poudre, dont 20 g pour le moule
- 110 g de farine
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 180 g de lait
- 1 c. à soupe de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 1 œuf
- 4 pommes, pelées et coupées en petits cubes
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1355 kJ / 325 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Moelleux aux pommes
50 min
Moelleux renversé aux pêches
1h 5min
Gratin de poire aux amandes
45 Min
Moelleux poire-noisette
45 Min
Gâteau pommes-cannelle
1 Std.
Gâteau super pomme
55min
Flaugnarde aux poires
50 min
Moelleux aux pommes et caramel au beurre salé
50 min
Crousti-moelleux aux pommes
1 Std.
Cake aux pommes
1 Std.
Far aux pommes
1 Std.
Gâteau fondant aux poires et pépites de chocolat
1 Std.