Verrines choco-caramel-speculoos

Verrines choco-caramel-speculoos

4.4 126 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 3 godz. 40 min
6 portions

Składniki

La chapelure de speculoos
  • de biscuits speculoos
    50 g
    50 g de biscuits secs
La sauce au chocolat
  • de chocolat noir détaillé en morceaux
    100 g
  • de sucre en poudre
    30 g
  • d'eau
    30 g
  • de crème liquide 35% m.g.
    50 g
La crème caramel
  • feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
    5
  • de crème liquide 30-40% m.g.
    500 g
  • de lait
    300 g
  • de sucre en poudre
    50 g
  • confiseries au caramel, type Carambar
    8
  • d'extrait de vanille
    1 c. à café

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 497 kcal / 2067 kJ
Białko 6 g
Tłuszcz 37 g
Węglowodany 35 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...