Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La chapelure de speculoos
-
50
g de biscuits speculoos
lub 50 g de biscuits secs
La sauce au chocolat
- 100 g de chocolat noir, détaillé en morceaux
- 30 g de sucre en poudre
- 30 g d'eau
- 50 g de crème liquide 35% m.g.
La crème caramel
- 5 feuilles de gélatine alimentaire (1,9 g/feuille) et un récipient d'eau froide
- 500 g de crème liquide 30-40% m.g.
- 300 g de lait
- 50 g de sucre en poudre
- 8 confiseries au caramel, type Carambar
- 1 c. à café d'extrait de vanille
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2067 kJ / 497 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 35 g
- Tłuszcz
- 37 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Entremets aux deux chocolats
35 Min
Mousse vanille-pomme
7 Std.
Tarte au citron destructurée
20 min
Verrine fraise-chocolat blanc
1h 45min
Délice au Carambar
2h 30 min
Verrine fraîcheur litchi-mangue-coco-framboise
2h 30 min
Verrines aux deux chocolats, speculoos et framboises
3u. 50min
Pannacotta au chocolat en deux textures
3h 20min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1h 30min
Verrine à la pomme
30min
Pannacotta aux 3 chocolats
2h 30 min
Crémeux de Carambar
2h 30 min