![Mousse aux restes de chocolats Mousse aux restes de chocolats](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/BA6F6074-3B12-4B6E-B242-7314BFEB1AF9/Derivates/09B8A903-ADB1-44AD-BB0E-DAC3373380A9.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat de Pâques ou de Noël
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
Alternatywne przepisy
Purée de pommes de terre
40min
Jambon aux asperges - à partir de 12 mois
30min
Lait de banane - à partir de 9 mois
10min
Hachis parmentier
50min
Mousse au chocolat
3h 20min
Crèmes brûlées de potiron et sablés maison
8 Std. 45 Min
Roses des sables
1h 30min
Yaourt à l'abricot - à partir de 12 mois
10min
Crémeux de Carambar
2h 30min
Fromage blanc aux fraises - à partir de 12 mois
5min
Gaufre quiche
50min
Pâte à gaufre
1h 30min