Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 180 g de chocolat de Pâques ou de Noël
- 3 œufs
- 200 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 15 g de sucre en poudre
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1292 kJ / 309 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 20.2 g
- Tłuszcz
- 23.2 g
Alternatywne przepisy
Chocolat viennois
20 Min
Sorbet Tagada
12h 25min
Liqueur aux boules de coco
3h 15 min
Chocolat blanc chaud
15 Min
Sucre pomme-cannelle
5 dk
Mug cake à la pâte à tartiner chocolat-noisette
20 Min
Glace à la brioche
5h
Yaourt à boire au chocolat
8 Std. 15 Min
Glace façon "Viennetta" vanille-chocolat
8h 50min
Les doubitchous... ça se mange sans faim !
24h 10 min
Cœurs sablés rose
40min
Muffins Nutella®-banane
35min