Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 22 confiserie au caramel, type Carambar, réfrigérés (voir "Conseil(s)")
-
130
g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
lub 130 g de crème fraîche épaisse, 15% m.g. - 4 blancs d'œufs
- 1 pincée de sel
- 500 g de mascarpone
- 60 g de sucre vanillé maison (voir "Conseil(s)")
- cacao en poudre pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1625 kJ / 388 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 28 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
AVRIL - Riz au lait et caramel au chocolat - Nicolas Masse
2j
Sorbet Tagada
12h 25min
Bouchées aux trois chocolats
2j 30 menit
Iles flottantes aux carambars
1j 20 menit
Verrines choco-caramel-speculoos
3 Std. 40 Min
Crème à la pâte de speculoos
2h 40 min
Œufs au lait aux Carambar
1j 30 menit
Dômes banane et chocolat
6h 30 min
Petit flan au pont-l'évêque et aux lardons
45 Min
Verrines coco, chocolat et speculoos
1j 30 menit
Crémeux de Carambar
2j 30 menit
Mousse vanille-pomme
7 Std.