![Minicakes chorizo-ciboulette Minicakes chorizo-ciboulette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3E768279-938D-4A60-8FFB-03225E5BFE33/Derivates/709ac08c-eca0-4310-8072-d19d5f3e51de.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g de comté
- 3 œufs
- 250 g de farine de blé
- 1 c. à café de levure chimique (1/2 sachet)
- 250 g de lait
- 2 c. à soupe de ciboulette fraîche, ciselée
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 chorizo, doux ou fort, pelé et coupé en rondelles
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 1887.3 kJ / 451.5 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 32.8 g
- Tłuszcz
- 25.5 g
- Błonnik
- 1.2 g
Alternatywne przepisy
Minicannelés au chorizo
12 Std.
Cake tendre mozza jambon
1 godz. 20 min
Cake poulet, tomates séchées et poivron
40 min
Tartinade de thon et chorizo
50 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 min
Minicakes chorizo-feta
35 min
Minicakes au fromage et aux lardons
40 min
Cake chorizo-emmental sans œuf
1 Std.
Bouchées au chèvre et chorizo
30 min
Petits cakes courgette-chorizo
1 Std. 5 Min
Muffins tomate et mozzarella
30 min
JUIN - Mini-madeleines jambon-roquefort - Bruno Dinel
30 min