Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 140 g de gruyère, coupé en morceaux
- 2 œufs
- 75 g de farine de blé
- 300 g de lait
- 75 g de crème fraîche épaisse, 30% m.g. min.
- 125 g de lardons
- 1 c. à café de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 3 pincées de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 866.6 kJ / 207.4 kcal
- Białko
- 11.8 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Błonnik
- 0.4 g
Alternatywne przepisy
Gaufres au jambon, mozzarella et pesto
50min
Mini-gaufres carotte-chorizo
1h
Gaufres-cookies aux noisettes
20 min
Roulé au fromage et au jambon
40 min
Gaufres de pomme de terre au jambon
1h 50 min
Pizza façon donut
1h 30 min
Pain à effeuiller, lard et cheddar
2 godz. 35 min
Croque-cake
50min
Croque flammekueche
55 min
Gaufres de pomme de terre au camembert
45 min
Crapiauds aux lardons et à La Vache qui rit®
40 min
Gaufre de légumes
35 min