Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 g de sel
- 100 g de farine de seigle
- 400 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 25 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 320 g d'eau
- 70 g de noix décortiquées, concassées grossièrement
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1537 kJ / 363 kcal
- Białko
- 10.7 g
- Węglowodany
- 59.2 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 5.8 g
Alternatywne przepisy
Pain à la farine d'épeautre
4 Std.
Pain aux figues
4 Std.
Baguette tradition et baguette épi
5óra 15p
Pain de campagne
4 Std.
Pain à la farine d'épeautre
3h
Pain de seigle
2 Std. 40 Min
Pain aux châtaignes
3 godz. 45 min
Pain aux graines
5h
Pain aux fruits secs
3 godz. 45 min
Pain complet rapide
1 Std. 20 Min
Pain complet
5h
Pain aux céréales
3h 30min