![Mille-feuille de fruits rouges Mille-feuille de fruits rouges](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/D6328FC9-F85C-43F3-B020-1F4B19ADC67F/Derivates/428F7CCE-EDB2-4F43-B8BB-A6D592A340B7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Les tuiles aux amandes
- 120 g de sucre en poudre
- 2 pincées de vanille en poudre
- 1 goutte d'arôme d'amande amère
- 2 blancs d'œufs
- 25 g de beurre
- 20 g de farine de blé
- 125 g d'amandes effilées
Le montage
- 150 g de crème liquide 35% m.g., très froide
- 1 c. à soupe de sucre vanillé maison
- 100 g de fraises fraîches
- 100 g de framboises fraîches
-
100
g de myrtilles
lub 100 g de groseilles rouges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1529 kJ / 365 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 31.5 g
- Tłuszcz
- 22.7 g
- Błonnik
- 5.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
L'escargot chou
1h 15min
Petits choux tonka et craquelins vanille
1h 25 min
Mille-feuille à l'ananas
3h 15min
Fruits déguisés
45min
Toasts œuf de caille et rillettes de crabe
40 min
Eclairs framboises-pistaches
24 Std.
Fruits d'été en papillote
20 Min
Mille-feuille de tuiles aux noisettes
2 Std.
Tarte au citron destructurée
20 Min
Crème renversée au caramel
4 godz. 50 min
Royal à la mousse de cassis
8 godz. 30 min
Tartare d'abricots mousse de mascarpone
2 Std. 15 Min