Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 300 g di asparagi verdi, sottili, puliti e a pezzi (2 cm circa)
- 130 g di cubetti di pancetta dolce (0.5 cm)
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 700 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo farfalle, (cottura 12 min.) di ottima qualità
- 1 bustina di zafferano in polvere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1987 kJ / 475 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Pesto alla genovese
10min
Polpette al sugo
45 min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40 phút
Pasta al tonno e melanzane
30 dk
Bucatini all'amatriciana
45 min
Pesto alla genovese
20 dk
Linguine alla carbonara di zucchine
Keine Bewertungen
Linguine ai gamberoni
30 dk
Linguine al salmone e vodka
20 dk
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30 dk