Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 8 gamberoni interi, con il guscio e puliti, le teste e le code separate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di brandy
- 50 g di vino bianco, secco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al salmone e vodka
20 Min
Picnic: insalata di patate, dip alla rucola e pomodori, pane di farro, ciambella al limone
Brak ocen
Uova strapazzate con spinaci e formaggio di capra
25min
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Tagliatelle ai funghi
1 Std.
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 Min
Salsa al pomodoro
40 Min
Penne con le cozze
Brak ocen
Pennette allo spada con melanzane al rosmarino
50 min
Tagliatelle al basilico al sugo di olive e pomodori
1 godz. 25 min
Risotto ai frutti di mare
1 godz. 15 min
Penne al tonno
35 Min