Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 8 gamberoni interi, con il guscio e puliti, le teste e le code separate
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- ½ cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe
- 20 g di brandy
- 50 g di vino bianco, secco
-
400
g di passata di pomodoro
lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi - 320 g di pasta secca tipo linguine
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2485 kJ / 594 kcal
- Białko
- 28 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Involtini di vitello
35 Min
Parmigiana al forno
1h 50min
Lasagne
2j
Pepata di cozze
55 Min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Pollo alla pechinese
Keine Bewertungen
Pasta integrale con crema di ceci e gamberetti
35 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Vermicelli cinesi con gamberi
1 Std. 15 Min
Stufato di pollo alla senape
40 min
Insalata di gamberoni alla siciliana
40 min
Crêpe
1 Std. 15 Min