Linguine ai gamberoni
TM5 TM6

Linguine ai gamberoni

4.9 (11 ocen)

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 8 gamberoni interi, con il guscio e puliti, le teste e le code separate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • ½ cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe
  • 20 g di brandy
  • 50 g di vino bianco, secco
  • 400 g di passata di pomodoro
    lub 400 g di polpa di pomodoro a pezzi
  • 320 g di pasta secca tipo linguine

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2485 kJ / 594 kcal
Białko
28 g
Węglowodany
68 g
Tłuszcz
23 g
Błonnik
4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy