Tagliolini alla zucca

Tagliolini alla zucca

2.5 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
8 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
  • 60 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di verdure miste (gambi di sedano, carote e cipolle) a pezzi (2-3 cm)
  • 400 g di carne trita di manzo
  • 2 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
  • 320 g di pasta secca all'uovo tipo tagliolini
  • 60 g di vino bianco, secco
  • 50 g di cipolla a pezzi (2-3 cm)
  • 100 g di speck tirolese a cubetti (1-2 cm)
    100 g di pancetta a cubetti, (1-2 cm)
  • 800 g di zucca gialla decorticata e a pezzi (2-3 cm)
  • 10 g di burro
  • 250 g di mozzarella vaccina, a pezzi (2-3 cm)

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 29 g
Kalorie 1811 kJ / 433 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 2 g
Węglowodany 36 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...