Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 130 g di olive nere, denocciolate
- 30 g di filetti di acciuga, sott'olio sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di polpa di pomodoro a pezzi in scatola
- 20 g di capperi sotto sale, sciacquati per dissalarli
- 1 pizzico di sale
- 360 g di pasta secca tipo penne rigate
- 1 pizzico di pepe
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2006 kJ / 479 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 69 g
- Tłuszcz
- 18 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1j 30 menit
Focaccia alle cipolle
2 godz. 20 min
Pasta con salsa al tonno
30 min
Polenta con salsa alla panna e champignons
50 menit
Pasta al tonno e melanzane
30 min
Bucatini all'amatriciana
45 Min
Maccheroni dell'alpigiano
45 Min
Tortiglioni al pollo e olive nere
35 Min
Linguine al salmone e vodka
20 min
Farfalle ai quattro formaggi
20 min
Spezzatino alla zurighese
50 menit
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min