Wersje kompatybilne
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 2 spicchi di aglio
- 2 - 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 400 g di pomodori ciliegino a metà
- 40 g di Parmigiano a pezzi (2-3 cm)
- 15 - 20 g di funghi porcini secchi, precedentemente ammollati in acqua tiepida per 20 min. e strizzati
- 300 g di melanzane, la polpa a cubetti (1-2 cm)
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo bucatini
- 1 pizzico di pepe, macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1992 kJ / 476 kcal
- Białko
- 18 g
- Węglowodany
- 68 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di carote argoviese
2 Std.
Arancini di riso
3h 5min
Pasta al tonno e melanzane
30min
Tagliatelle ai funghi
1小时
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Spaghettini ai peperoni
50min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Tagliolini alla zucca
1h 20min
Insalata di pasta alle verdure
1小时
Lasagne alla zucca
1hod. 40min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 Min
Pasta al pomodoro e spinaci
35min