Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di acqua + q.b. per cuocere la pasta
- ½ cucchiaino di sale + q.b. per cuocere la pasta
- 50 g di Parmigiano reggiano, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 3 cipollotti, a pezzi
- 10 g di radice di zenzero fresco, a fettine sottili
- 400 g di piselli surgelati
- 150 g di acqua
-
½
cucchiaino di dado per brodo vegetale
lub ½ cubetto di dado per brodo vegetale (per 0,5 l) - ½ cucchiaino di sale
- 400 g di pasta secca tipo farfalle
- 1 bustina di zafferano in polvere (0,1 g)
- 20 g di burro, non salato
- 200 g di prosciutto crudo, a strisce
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 3305 kJ / 789 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 85 g
- Tłuszcz
- 30 g
- Błonnik
- 11 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min
Sformato di pasta
50 menit
Polpette al sugo
45 Min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 min
Tortiglioni salsiccia e funghi
35 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Nessuna valutazione
Spaghetti alla carbonara
30 min
Penne al tonno
35 Min
Contorno di carote e piselli
35 Min
Sugo alla bolognese
3h 15min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40 min