Spaghettini ai peperoni

Spaghettini ai peperoni

4.3 8 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 50 min
4 porzioni

Składniki

  • 1 peperone giallo
  • 1 peperone verde
  • 1 rametto di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1 rametto di basilico fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 2 spicchi di aglio
  • 250 - 300 g di pomodori pelati a cubetti (1 cm)
    250 - 300 g di pomodori perino, tipo San Marzano, a cubetti (1 cm), spellati e senza semi
  • 40 g di capperi sotto sale dissalati (precedentemente ammollati in acqua tiepida)
  • 50 g di olive nere, denocciolate
  • 320 g di pasta secca tipo spaghettini
  • 1 cucchiaino di sale
  • 1 pizzico di pepe macinato fresco

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 12 g
Kalorie 1774 kJ / 424 kcal
Tłuszcz 13 g
Błonnik 4 g
Węglowodany 69 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...