Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 250 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
- 30 g di scalogno, a metà
- 3 spicchi di aglio
-
1
peperoncino rosso piccante, piccolo, senza semi
lub ⅓ di cucchiaino di peperoncino secco piccante - 50 g di vino bianco secco
- 120 g di pomodorini, a metà
- 40 - 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne o pasta corta di formato simile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Linguine al salmone e vodka
20min
Cozze in salsa di pomodoro piccante
45min
Panna cotta
6 Std. 15 Min
Parmigiana al forno
1h 50min
Tortini al cioccolato con cuore morbido
40min
Bocconcini di pollo e peperoni con pappardelle
40min
Cocktail alla frutta
Brak ocen
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Sciroppo dolce al limone e zenzero
55min
Schiuma di latte
10min
Spaghetti aglio, olio e peperoncino
30min