Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
4 - 5
rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
lub 4 - 5 rametti di coriandolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate - 250 g di acqua
- 1000 g di cozze fresche pulite
- 30 g di olio extravergine di oliva, + q.b.
- 30 g di scalogno, a metà
- 3 spicchi di aglio
-
1
peperoncino rosso piccante, piccolo, senza semi
lub ⅓ di cucchiaino di peperoncino secco piccante - 50 g di vino bianco secco
- 120 g di pomodorini, a metà
- 40 - 50 g di concentrato di pomodoro
- 1 pizzico di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne o pasta corta di formato simile
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2011 kJ / 480 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 65 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Bucatini all'amatriciana
45min
Mousse ai frutti rossi
4h
Spaghetti al tonno
40min
Risotto Cinque P
30min
Penne alla puttanesca
35 Min
Farfalle ai quattro formaggi
20 min
Penne al tonno
35 Min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Farfalle con vongole e pomodorini
Brak ocen
Spaghetti cozze e gamberi
25 min
Pasta risottata alle vongole
1h