Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 230 g di gamberetti
- 230 g di trancio di salmone fresco, a cubetti (1-2 cm)
- 30 g di brandy
- 670 g di acqua preferibilmente calda
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 1 cucchiaio di concentrato di pomodoro
- 350 g di pasta secca, tipo tortiglioni di ottima qualità
- 4 steli di erba cipollina fresca, a pezzettini (0,5 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2092 kJ / 500 kcal
- Białko
- 30 g
- Węglowodany
- 64 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Salmone su cavolo alla panna con patate al prezzemolo
Brak ocen
Farfalle al prosciutto e piselli
45 Min
Pane tipo ciabatta
1h 45 min
Penne risottate con le cozze
1 godz. 5 min
Scaloppine ai funghi
40 Min
Risotto alla parmigiana
30 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 min
Farfalle asparagi, pancetta e zafferano
35 Min
Linguine alla carbonara di zucchine
Brak ocen
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1 Std.
Fusilli ai carciofi e piselli
30 min
Bucatini alle melanzane, pomodori e funghi porcini
50 min