Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di acqua, fino a raggiungere 700 g di liquidi
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate di ottima qualità
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al prosciutto e piselli
45min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Tagliatelle ai funghi
1h
Sformato di pasta
50min
Riso al pomodoro one-pot
30min
Maccheroni dell'alpigiano
30min
Linguine con scampi al limone
Brak ocen
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Torta di Pasqua
1h 55 min
Penne al tonno
35min
Linguine ai gamberoni
30min
Penne broccoli, salsiccia e olive
40min