Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate e asciugate
- 1000 g di cozze fresche, pulite
- 500 g di acqua
- 50 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 400 g di acqua, fino a raggiungere 700 g di liquidi
- 1 cucchiaino di sale
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate di ottima qualità
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1945 kJ / 465 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zuppa di pesce misto
40 min
Salsiccia con salsa alle cipolle e verdure al forno
45 min
Pennette allo zafferano e gamberetti
40 min
Involtini di carne con verdure
1h
Pennette allo zafferano e gamberetti
30 min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40 min
Rollè di tacchino con pesto di piselli alla menta
Brak ocen
Filetto di maiale in salsa al vino rosso e contorno di carote
45 min
Lasagne di zucchine e merluzzo
1h
Rigatoni al pesto di zucca e funghi porcini
40 min
Sugo alla bolognese
3h 15min
Farfalle al prosciutto e piselli
45 min