Penne con le cozze

Penne con le cozze

5.0 2 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
  • 1000 g di cozze fresche, pulite
  • 500 g di acqua
  • 50 g di olio extravergine di oliva
  • 1 spicchio di aglio
  • 400 g di acqua fino a raggiungere 700 g di liquidi
  • 1 cucchiaino di sale
  • 350 g di pasta secca tipo penne rigate di ottima qualità
  • 1 pizzico di pepe nero macinato fresco

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 19 g
Kalorie 1945 kJ / 465 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 3 g
Węglowodany 66 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...