Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno
-
1
peperoncino rosso piccante piccolo, senza semi
lub 1 pizzico di peperoncino piccante piccolo, senza semi - 20 g di olio extravergine di oliva
- 280 g di salsiccia cruda, spellata e a pezzi (2-3 cm)
- 8 olive verdi, denocciolate, a metà
- 8 olive nere, denocciolate, a metà
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 700 g di acqua
- 350 g di pasta secca tipo penne rigate di ottima qualità
- 300 g di cimette di broccoli a metà
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2494 kJ / 596 kcal
- Białko
- 23 g
- Węglowodany
- 66 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Błonnik
- 6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Farfalle al prosciutto e piselli
45min
Penne risottate con le cozze
1h 5min
Orecchiette e broccoli alla marinara
45min
Riso al pomodoro one-pot
30min
Penne con le cozze
Brak ocen
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Pasta e piselli
35min
Tagliatelle fresche ai funghi porcini
1h
Penne al tonno
35min
Pasta in brodo
35min
Risotto zucca e pancetta
25min