Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g di Pecorino romano, a pezzi (3 cm)
- 1 peperoncino rosso, piccante
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 150 g di pancetta di maiale, a dadini (2 cm)
-
400
g di pomodori pelati, in scatola
lub 300 g di passata di pomodoro - 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato fresco
- 360 g di pasta (bucatini, spaghetti o linguine)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2197 kJ / 525 kcal
- Białko
- 21.4 g
- Węglowodany
- 67.5 g
- Tłuszcz
- 20.6 g
- Błonnik
- 3.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ragù di carne alla bolognese
1h 30min
Spaghetti al sugo di pancetta
35 Min
Bucatini all'amatriciana
45min
Risotto alla milanese
30min
Tagliatelle ai funghi
1h
Bucatini all'amatriciana
45min
Tortiglioni salmone e gamberetti
40min
Tortiglioni salsiccia e funghi
35 Min
Spaghettini aglio, olio e pomodorini
25 min
Spaghetti alla carbonara
30min
Conchiglie al sugo di pomodoro fresco e formaggio di capra
45min
Paccheri con sugo e ricotta di pecora
20 min